Crime

Allra, Evran Mersin – Committing cyber crime, copyright fraud and perjury to cover up their criminal past

Webactivism is republishing the article originally published at http://blog.zaramis.se/2017/03/22/fem-personer-i-fiffelbolaget-allra-polisanmalda/. This article was ILLEGALLY REMOVED using a fake DMCA  filed on behest of Allra (and Evran Mersin).

You can view the fake DMCA at – https://www.lumendatabase.org/notices/16399476

Original Article

Fem personer i fiffelbolaget Allra polisanmälda

Fem personer i pensionsbolaget Allra har polisanmälts av Pensionsmyndigheten. Det handlar om huvudägarna Alexander Ernstberger och David Persson Rothman samt Evran Mersin, vd för Allras dotterbolag i Dubai, Olle Marcusson, vd för Allras fondbolag i Luxemburg och chefsjuristen Kristian Wikberg.

I anmälan till Ekobrottsmyndigheten skriver Pensionsmyndigheten att det är tveksamt om kontrollen av intressekonflikter skötts på ett korrekt sätt:

Pensionsmyndighetens polisanmälan fokuserar på de brister som myndigheten anser sig ha hittat när det gäller intressekonflikter i koncernen. Komplicerade affärer i så kallade derivat, med PPM-spararnas pengar, har genererat stora vinster i Allras dotterbolag i Dubai, Allra Capital Markets.

”Pensionsmyndighetens utredning visar att det är tveksamt om kontrollerna av intressekonflikter har skötts på ett korrekt sätt … Det kan starkt misstänkas att valet av förvaltningsstrategi har betingats av att Allra Capital Markets skulle upphandla vissa instrument och därmed tjäna pengar åt aktieägarna”, skriver myndigheten i polisanmälan.

I februari stoppade Pensionsmyndigheten tillfälligt Allras fonder inom premiepensionssystemet, efter uppgifter om misstänkta oegentligheter. I förra veckan meddelade Pensionsmyndigheten att de säger upp avtalet med bolaget.

 

Webactivism is republishing the article originally published at http://www.dagensps.se/privat-ekonomi/pengar/annu-en-allra-topp-begars-haktad/#conversion-2070161268 . This article was ILLEGALLY REMOVED using a fake DMCA  filed on behest of Allra (and Evran Mersin).

You can view the fake DMCA at – https://www.lumendatabase.org/notices/16392754

Original Article

Ännu en Allra-topp begärs häktad

Åklagaren lämnade in begäran till tingsrätten på söndagen.

Dagens Industri berättar att det handlar om vd:n för det skandalomsusade pensionsbolagets dotterbolag i Dubai, Evran Mersin, som åklagaren nu vill frihetsberöva.

Enligt misstankarna har Allra-bolaget i Dubai ”mjölkat Allras sparare på pengar”, vinsterna ska sedan ha skickats till Allra.

 

Webactivism is republishing the article originally published at https://lexbase.se/nyheter/allra-international-vd-ar-nu-efterlyst-och-haktad-i-sin-franvaro/1456?s=bf43e25d3df483d08f6246a9228af50b . This article was ILLEGALLY REMOVED using a fake DMCA  filed on behest of Allra (and Evran Mersin).

You can view the fake DMCA at – https://www.lumendatabase.org/notices/16209238

Original Article

Allra International Vd är nu efterlyst och häktad i sin frånvaro

Stockholms tingsrätt har häktat Evran Mersin, i sin utevaro, med anknytning till Allra Pension AB misstänkt för trolöshet mot huvudman, grovt brott.

Tingsrätten har även beslutat om kvarstad på ett belopp om 242 395 985 kr jämte ränta för att säkra ett eventuellt skadestånd eller förverkande. Åklagaren ska på grund av kvarstadsbesluten väcka åtal senast den 23 november 2017. Om den utredningstiden är otillräcklig får åklagaren begära att tiden förlängs. Tingsrätten prövar i så fall om en förlängning ska medges.

Beslutet kan överklagas till Svea hovrätt.

Webactivism is republishing the article originally published at http://www.nsd.se/nyheter/dubai-vd-haktas-i-allra-harvan-nm4674250.aspx . This article was ILLEGALLY REMOVED using a fake DMCA  filed on behest of Allra (and Evran Mersin).

You can view the fake DMCA at – https://www.lumendatabase.org/notices/16342596

Original Article

Dubai-vd häktas i Allra-härvan

EKONOMI Ytterligare en toppchef häktas i härvan kring pensionsbolaget Allra. Evran Mersin, vd för Allras dotterbolag i Dubai, är häktad i sin frånvaro och en europeisk arresteringsorder ska utfärdas.

40-årige Mersin misstänks för grov trolöshet mot huvudman. Brotten ska ha begåtts under 2012. Genom sin advokat bestrider han alla anklagelser.

Mersin var tidigare bosatt i Sverige men är nu utflyttad. I folkbokföringen hänvisas till en adress i Dubai, men om det är där eller i något annat land som han befinner sig är oklart.

KOMMENTERAR INTE KONTAKT

Kammaråklagare Thomas Hertz säger att själva häktningsförhandlingen var snabbt avklarad. Men han kan inte kommentera om det har funnits någon kontakt med Evran Mersin.

Typiskt är, om man är häktad, att jag kan utfärda en europeisk arresteringsorder och internationell efterlysning. Det enklaste är att man hör av sig till mig och berättar när man kommer för bästa mottagande. En utlämningsprocess är inte alltid trevlig, beroende på vilket land det kan vara fråga om, säger Hertz.

Jag förutsätter att vi får tag på honom så fort det går.

EN NYCKELPERSON

Vid tiden för de misstänkta brotten var Evran Mersin en av nyckelpersonerna i finansbolaget Oak capital som Allra, som då hette Svensk fondservice, gjorde affärer med. Det är några av de affärer som är i fokus i utredningen.

I Oak capital arbetade Evran Mersin tillsammans med Olle Marcusson, som häktades för en dryg vecka sedan. Marcusson blev senare vd för fondbolaget i Luxemburg.

Dubaibolaget misstänks ha använts för att mjölka pensionsfonderna på pengar genom avancerade upplägg med finansiella instrument och höga avgifter.

YTTERLIGARE MISSTÄNKTA

Sedan tidigare är även Allras före detta vd Alexander Ernstberger häktad, något som ledde till att han hoppade av vd-posten i bolaget han är en av medgrundarna till och huvudägare i. Senast på fredag måste åklagaren besluta om han ska begära att Ernstberger och Marcusson förblir häktade.

I övrigt är Thomas Hertz förtegen om huruvida formella misstankar kan komma att riktas mot ytterligare personer.

Det är flera misstänkta kan jag konstatera. I övrigt kommer jag inte kommentera det.

 

 

 

About author

We protect your right to free speech, and give you a platform to voice your opinion and fight the bad guys without worrying about finances, security, confidentiality, legal hassles, technical capabilities, resources or information.
  Related posts
  Crime

  Ideabuyer's attempt to 'de-index' it's rival on Google

  Crime

  Know everything about Commercial Intelligence Funds Group LLP and Michael John Shone

  Crime

  Allras VD bekräftar de kritiserade affärerna med Oak Capital

  Crime

  Panic and desperation getting the better of rogue reputation services

  Leave a Reply

  avatar
  Photo and Image Files
   
   
   
  Audio and Video Files
   
   
   
  Other File Types
   
   
   
    Subscribe  
  Notify of