Webactivism is republishing the article originally published at https://sakochliv.se/2017/10/23/ytterligare-en-person-haktad-i-allra-harvan/. This article was ILLEGALLY REMOVED using a fake DMCA  filed on behest of Allra (and Evran Mersin).

You can view the fake DMCA at – https://www.lumendatabase.org/notices/16959286

Original Article

Ytterligare en person har nu häktats i Allra-härvan misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, rapporterar flera tidningar i dag. Det är Evran Mersin, VD för Allras dotterbolag i Dubai, som häktats i sin frånvaro.

En framställan om häktning lämnades in till tingsrätten under måndagen, och häktningsförhandlingar ägde rum till kl 13. Evran Mersin är anhållen i sin frånvaro och beslutet om häktning kan ligga till grund för en europeisk häktningsorder.

Evran Mersin utvandrade 2015 till Förenade Arabemiraten, där Dubai ingår som ett av sju emirat. Han satt tidigare i styrelsen för Oak Capital, som anklagas för att ha tagit ohemula arvoden i samband med Allras förvärv av finansiella instrument. Enligt åklagarens framställan skedde det misstänkta brottet 2012.

Tidigare har tre andra personer häktats i Allra-härvan. En av dem är Allras VD Alexander Ernstberger, en annan Oak Capitals VD Olle Markusson.

Ytterligare en person har delgivits misstanke om brott, penninghäleri, men har inte begärts häktad. Till Dagens Industri säger åklagaren Thomas Hertz att det sammantaget är fler än sex personer som misstänkts för brott i Allra-härvan.


em personer ur Allras ledning har polisanmälts av Pensionsmyndigheten. Det skriver Svenska Dagbladet Näringsliv i dag. 

De fem personerna är, enligt SvD Näringsliv:

• Alexander Ernstberger, Allras grundare och VD

• David Persson, medgrundare och stor ägare i Allra

• Olle Marcusson, VD för Allras fondbolag i Luxemburg

• Evran Mersin, VD för Allras värdepappersbolag i Dubai

• Kristian Wikberg, chefsjurist i Allra

Enligt SvD föranleds poiisanmälan framförallt av att Pensionsmyndigheten misstänker att bolaget har prioriterat affärer som gynnat bolaget framför affärer som gynnat fondandelsägarna.

”Det kan starkt misstänkas att valet av förvaltningsstrategi har betingats av att Allra Capital Markets skulle upphandla vissa instrument och därmed tjäna pengar åt aktieägarna”, heter det i polisanmälan, enligt SvD:s referat.

Enligt tidningsuppgifter i dag har Ekobrottsmyndigheten nu beslutat att inleda förundersökning kring händelserna i Allra.


@WebActivist

Tags

Leave a Reply